Autodesk 3DS Max

Modelleer uw visie tot in het kleinste detail

3ds Max biedt prestatieverbeteringen voor een reeks modelleertools waarmee kunstenaars sneller kunnen werken, hun productiviteit kunnen opvoeren en zich kunnen concentreren op hun creativiteit.

Het biedt een rijke en flexibele toolset om hoogwaardige ontwerpen te maken met volledige artistieke controle:

•    Creëer gigantische werelden in games
•    Bouwkundige renderings van hoge kwaliteit visualiseren
•    Modelleer fijn gedetailleerde interieurs en objecten
•    Breng personages en functies tot leven met animatie en VFX

Verhoog de productiviteit en creativiteit van artiesten met 3ds Max

3ds Max brengt belangrijke updates die de productiviteit van de kunstenaar maximaliseren en de verstoring van de workflow minimaliseren. Deze update omvat verbeterde Scene File Save-prestaties, modelleringsverbeteringen aan tools zoals Smart Extrude, een verbeterde UV-ervaring met de integratie van Unfold3d, en nog veel meer.

Nieuwigheden in Autodesk 3ds Max:

File Save Performance 
De opslagprestaties van scènebestanden zijn sterk verbeterd in 3ds Max om verstoring van de workflow tot een minimum te beperken. Scènes worden gemiddeld meer dan twee keer zo snel opgeslagen als in vorige versies. De prestatieverhoging varieert op basis van factoren zoals de grootte en complexiteit van een scène en de hardwarecapaciteiten.

Unfold3d for the unwrap UVW Modifier 
Unfold3d is geïntegreerd in 3ds Max waardoor u nog betere UV-mapping resultaten kunt produceren. Kunstenaars die werken met UV-gegevens binnen het Edit UV-venster van de Unwrap UVW modifier hebben toegang tot de verbeterde peel, relax en packing algoritmes van Unfold3D.

Enhance Smart Extrude
Het uitvoeren van interactieve extrude operaties is nog nooit zo eenvoudig geweest. Smart Extrude is verder verbeterd om de mogelijkheid te bieden om meerdere "gedeeltelijke" doorsnijdingen uit te voeren op Editable Poly-objecten met slechts één actie. Wanneer u een binnenwaartse of buitenwaartse Smart Extrude-bewerking uitvoert, worden resultaten die gedeeltelijk overlappen met andere bestaande poly-oppervlakken toegevoegd of afgetrokken, en vervolgens netjes aan elkaar genaaid langs de kruising. Dit biedt meer flexibiliteit en gebruiksgemak voor interactieve poly-modelleringsbewerkingen.

Updated Tablet Pen Pressure Support
3ds Max ondersteunt nu het volledige bereik van drukgevoeligheid dat wordt geboden door een pentablet. U kunt gebruik maken van het volledige bereik van penseeldruk dat beschikbaar is in alle 3ds Max penseelgereedschappen en functies zoals het schilderen van Skin Weights, Viewport Canvas, en Vertex Paint.

Symmetry Modifier
Op veler verzoek zijn de lasalgoritmen van de Symmetrie-modifier bijgewerkt om nog meer voorspelbare resultaten te bieden door het vinden van overeenkomende paren hoekpunten op het gespiegelde oppervlak. De tolerantiedrempel maakt het nu mogelijk lassen op te lossen over alle open gaten langs de symmetrielijn door te zoeken naar alle overeenkomende paren van open randen binnen de tolerantieafstand. Deze verbeteringen maken symmetrie operaties sneller en nauwkeuriger dan voorheen, zelfs op modellen met een open oppervlak.

Improved Unwrap UVW Modifier Performance
Verschillende prestatie optimalisaties zijn toegepast op de Unwrap UVW modifier om het threaden en de algehele verwerking van de modifier te verbeteren. De Unwrap UVW modifier kan nu tot 8,5 keer sneller worden toegepast, terwijl het Edit UV venster tot 2,5 keer sneller opent. Artiesten zullen ook een snellere selectie en manipulatie van UV data ervaren in het Edit UV venster.
 
Security Settings Management
3ds Max bevat nu beveiligingsinstellingen die kunnen worden beheerd door IT-beheerders. Dit zal u meer gemoedsrust bieden omdat het homogene beveiligingsinstellingen afdwingt voor alle 3ds Max-installaties en dus helpt om 3ds Max op te nemen in het softwarebeveiligingsbeleid voor de hele studio.
 
USD for 3ds Max (Public Beta)
USD voor 3ds Max ondersteunt nu het exporteren van animatiegegevens zoals node-transformatieanimaties en vertex-animatiecache. Het bevat ook verbeterde prestaties voor het exporteren van mesh en scene data, en verbeterde ondersteuning voor het exporteren/importeren van Photometric Lights en camera's. USDView wordt nu ook geleverd met de vereiste afhankelijkheden.
 
Extra functies:   
•    Export optie toegevoegd om verborgen nodes in USD Exporter op te nemen/uit te sluiten.
•    Opties toegevoegd om de export van kaartkanaal data van meshes te regelen.
•    Een optie toegevoegd om automatisch geëxporteerde USD bestanden te openen in USDView na het exporteren van een scene.

Modelleer- en textureer functies omvatten:

 • Spline workflows - Creëer en animeer geometrie op verschillende intuïtieve manieren met verbeterde spline tools.
 • Open shading language support - Maak of gebruik reeds bestaande procedurele OSL-maps met elke ondersteunde renderer.
 • Chamfer modifier - Creëer de beste procedurele details voor randmodellering met eenvoudige en nauwkeurige tools.
 • Automated retopology and mesh repair - Optimaliseer automatisch de geometrie van modellen met hoge resolutie om een schone, quad-gebaseerde mesh-geometrie te creëren.
 • Material, texture and colour editor - Pas materiaalafwerkingen toe, verander texturen en gebruik levendige kleuren om uw ontwerpen fotorealistisch te maken.
 • Smart Extrude - Extrudeer interactief vlakken van 3D-objecten. Bouwen aangrenzende vlakken automatisch opnieuw samen.
 • Mesh and surface modelling - Maak parametrische en organische objecten met functies voor polygonen, onderverdeeloppervlakken en spline-gebaseerde modellering.
 • NEW | Baking to texture - Gestroomlijnde, intuïtieve en volledig scriptbare ervaring met het bakken van texturen.
 • NEW | Weighted normals modifier - Ingebouwde gewogen normaal calculator die direct op 3D modellen kan worden toegepast zodat u precieze ontwerpen kunt maken.

Animatie- en effectfuncties omvatten:

 • 3ds Max Fluids - Maak realistische liquid behaviours zoals water, olie, lava en repliceer zwaartekracht en botsingseffecten.
 • Character animation and rigging tools - Maak procedurele animaties en character rigging met CAT, biped en crowd animation tools.
 • General animation tools - Gebruik keyframe en procedurele animatietools, en bekijk en bewerk ook animatietrajecten direct in de viewport.
 • Motion Paths - Bekijk en pas animatiepaden aan direct in de viewport.
 • Particle Flow effects - Maak geavanceerde partikeleffecten zoals water, vuur, nevel en sneeuw.
 • New plugins - Toegang tot honderden toonaangevende 3rd-party plugins uit onze uitgebreide gemeenschap.

Rendering functies omvatten:

 • Brilliant Viewport - Verminder ontwerpinteracties met viewport previews van renderkwaliteit, waarbij PBR-materialen en camera-effecten direct worden weergegeven.
 • Arnold for 3ds Max - Gebruik Arnold GPU Renderer om scèneveranderingen in real time te bekijken, inclusief belichting, materialen en camera.
 • Activeshade viewport - Een interactieve renderervaring die u toelaat uw scène te zien in een bijna-definitieve renderkwaliteit terwijl u werkt.
 • Physical Camera - Simuleer levensechte camera-instellingen zoals sluitertijd, diafragma, scherptediepte, belichting en meer.
 • 3ds Max Batch - Benut de kracht van 3ds Max voor automatisering door 3ds Max te gebruiken als een echte command-line tool.
 • Scene Converter - Wissel naadloos en consistent materialen, belichting, camera's en renderers van de ene naar de andere.

Zoek uw dichtstbijzijnde Autodesk-erkende reseller

Autodesk Authorised Resellers zijn er in alle soorten en maten - door er een te kiezen die bij u past, kunt u uw doelen sneller en goedkoper bereiken en uw klanten beter van dienst zijn.

Vind hier uw dichtstbijzijnde Autodesk Authorised Reseller >

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in om in contact te komen met een van onze teamleden. 

Op zoek naar een offerte? Vul hier uw gegevens in en wij zorgen ervoor dat een van onze Authorised Autodesk Resellers contact met u opneemt.

Uw persoonlijke gegevens worden enkel gebruikt voor de verwerking van uw informatieaanvraag of inschrijving en worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Meer informatie in onze privacyverklaring.